Himmelsk sang i Den store Fasten

Den guddommelige liturgi etter Gregorius Dialogisten eller ofte kalt De forutviede gavers liturgi feires i ukedagene i den store fasten og i Den hellige uke. Den er en av de vakreste gudstjenestene i Den ortodokse kirke. Hymnen under synges et stykke ut i liturgien og teksten finnes under videoen. Opptaket er fra Kristus Frelseren katedralen i Moskva og det er Patriark Kirill som feirer liturgien.

La min bønn gjelde som et røkoffer for Deg, mine løftede hender som et aftenoffer.
vers: La min bønn gjelde som et røkoffer for Deg, mine løftede hender som et aftenoffer.
Herre, jeg roper til Deg, hør Du meg, vend øret til min røst, når jeg roper til Deg.
vers: La min bønn …
Herre, sett vakt for min munn, vokt mine leppers dør!
vers: La min bønn …
Bøy ikke mitt hjerte til noe ondt, til å gjøre ugudelighets gjerninger sammen med menn som gjør urett.
La min bønn gjelde som et røkoffer for Deg, mine løftede hender som et aftenoffer.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close