Klosterbesøk i oktober 2022

Bli med! Vi reiser til Guds moders beskyttelses klosteret i Bussy-en-Othe 7. -14. oktober (høstferien på vestlandet). Det blir også besøk og liturgi i katedralen vår og møte med vår biskop metropolitt Jean i Paris. Dette klosteret har et nært forhold til vårt bispedømme og har to norske nonner.

Det finnes knapt en bedre introduksjon til ortodoks liv, tro og praksis enn et klosterbesøk. Alle katekumener bør besøke et kloster før de blir tatt opp i Kirken. Det anbefales også varmt for de som har vært ortodokse hele livet, særlig for dem som aldri har besøkt et kloster. Klosteret ligger naturskjønt til i en liten landsby på den franske landsbygden. Under oppholdet vil vi delta på gudstjenestene til nonnene i klosterkirken morgen og kveld, be Jesusbønnen og få litt undervisning (av moder Emiliani, klosterets igumena (abedisse)). Det blir også god anledning til hjelpe til med praktisk arbeid som for eksempel plukke epler, hjelpe til i hagen, lage mat, ta oppvasken og annet daglige arbeid. Det blir god tid til stillhet, rolige dager, bønn, samtaler, anledning til å gå på tur og kanskje noen utflukter. Barna synes det er veldig gøy med kloster og landsbyliv (gudstjenestedeltakelsen tilpasses for de minste). Ta gjerne barna med.

Allerede fulltallig: Det var begrenset med plasser og turen ble fulltallig meget raskt. Meld din interesse her til neste gang. Medlemmer av menigheten vil bli prioritert, men det er også mulig for andre å bli med.

Innsiden av klosterkirken i Bussy
Vår katedral i Paris
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close