Religion i krig

Tirsdag 24. september kl. 18.00
Sted: Litteraturhuset

 

Bidrar religion til å skape fred eller er den med på å skape konflikter? Erfaringer fra utallige kriger viser at en kombinasjon av religion og nasjonalisme ofte blir brukt for å motivere til kamp! Bør vi gi rom for religiøs praksis i militæret?

Gudmund Waaler, forfatter av boken «Voldsbruk og livsfare» og nå domprost i Den norske kirke, innleder til samtale. Hvordan er våre erfaringer med religiøs praksis blant våre soldater i Afghanistan? Hvordan er veien frem til et livssynsåpent forsvar og hvilke muligheter og utfordringer byr det på? Fader Theodor Svane deler sine erfaringer med å være Norges første ortodokse feltprest. Hvordan vil fungere når vi får flere ulike livssyn i forsvaret? Bør forsvaret heller være livssynsnøytralt en livssynsåpen?

Arrangementet er del av Mangfoldsbyen 2019

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close