Gudstjenester

Velkommen til gudstjeneste! 

Gudstjenestene er åpne for alle. Vi ønsker særlig velkommen til de som er nysgjerrig på hva vi tror. «Kom og se!» (Joh.1:45-46)

Første gang i en ortodoks kirke? Les denne.

Rod Dreher: Kom og se!

Kalender:

Hovedsakelig feires det to ukentlige gudstjenester på Laksevåg i Kringsjåvegen 28. I tillegg feires de største høytidene og festene. Sjekk kalenderen for en fullstendig og oppdatert oversikt.

  • Lørdag: Vesper kl 17:00
  • Søndag: Guddommelige Liturgi kl 10:00

Etter Den guddommelige liturgi fortsetter vi feiringen med frokost og kirkekaffe. Ta gjerne med noe å dele. Tidebønnene begynner kl 09:35. De som ønsker å motta de hellige gaver («nattverd») må være ortodokse kristne, ha velsignelse av presten sin og forberede seg med faste, de foreskrevne bønner og skriftemål. Dersom du tilhører en annen ortodoks menighet og ønsker å motta de hellige gaver snakk med presten din først. Det finnes mange ulike skriftespeil som en kan benytte i forberedelsene til skriftemål. Her er et eksempel på skriftespel (svensk).

Skriftemål: i hovedsak høres skriftemål etter vesper på lørdag (ca kl 17:45), men det kan være noe tid før Den guddommelige liturgien begynner mellom kl 09:30 og 10:00.

Parkering og bussforbindelser

Gudstjenestene våre feires bare 5 minutter fra Bergen sentrum med buss. Adressen vår er Kringsjåveien 28, Laksevåg. Det tar ca 5 minutter med buss fra Bergen Sentrum (Møhlenpris). Parkering er gratis i gaten og sidegater lørdag fra kl 17:00 og hele søndag. Det er også mulig å parkere på Laksevåg senter.

Fr. Thomas Hopko, tidligere Dean ved St. Vladimir’s Orthodox Theological Seminary, holder et foredrag om det historiske og bibelske fundamentet for kristen tilbedelse kalt «Fra skygge til virkelighet» ved Wheaton College IL.
Liturgi-Loddefjord-1330374477-1565604745580.png
Den guddommelige liturgi feiret sammen med en gruppe ortodokse pilgrimer fra USA mai 2019.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close