Saint Herman Calendar 2020: Den ortodokse kirke i Norge

Neste års kalender (2020) fra Saint Herman of Alaska Monastery i USA utgis med fokus på Den ortodokse kirkes historie og situasjon i Norge, norske helgener og et utvalg menigheter. Flere rundt om i Norge og menigheten vår har gitt bidrag til kalenderen.

Kalenderen kan kjøpes direkte fra klosteret via denne linken.

Saint Herman Calendar er velkjent i hele den engelsktalende verden og er å finne i mange ortodokse kirker og hjem, spesielt i USA. Kalenderen inneholder artikler og en lange lister med helgener som minnes hver dag, samt fasteregler og lesetekster (lectionariet etter slavfisk tradisjon). Kalenderen utgis av hellige Herman kloster i Platina California. Klosteret ble grunnlagt med velsignelse av hellige Johannes Maximovitch av Shanghai og San Francisco av fedrene Seraphim (Rose) og Herman til ære for hellige Herman av Alaska, en av Amerikas mest elskede ortodokse helgener. Fr. Seraphim Rose var av norsk avstamming og en produktiv forfatter som leses av mange i USA, men i dag kanskje spesielt i Øst Europa, Russland, Serbia, Bulgaria, Romania og Hellas. Klosteret har også et forlag, St Herman’s Press, som gir ut mange bøker på engelsk.

Neste års kalender (2020) fra hellige Herman kloster i USA med framside av ikonet av hellige Olav som er å finne i hellige Olga menighet i Oslo.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close