Protestant besøker Ortodoks kirke

Kristus er oppstanden! Han er sannelig oppstanden!

I denne serien fine og informative videoer besøker en protestant en ortodoks kirke og snakker med en ortodoks prest om Den ortodokse kirke og ortodoks teologi. En ortodoks kirke sett med protestantiske øyner. Ortodoks prest, fader Paul, besvarer typiske protestantiske spørsmål og forklarer kirkebygningens arkitektur og teologi, gudstjenestene, symboler og selvfølgelig ikoner i Den ortodokse kirkes tradisjon.

Begrepet Antiokensk (Antiochian) er en betegnelse på de ortodokse kirker som tilhører Patriarken av Antiokia og er ortodokse kirker i Midtøsten hovedsaklig i Syria og Libanon. Disse er hovedsaklig arabere og bruker arabisk i gudstjenestene. Det finnes Antiokenske kirker overalt i verden (ikke i Norge, men i Sverige) og de bruker de lokale språkene (i tillegg til arabisk).

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close