Krisen på Levende Ord ble mitt første steg bort fra protestantismen

Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Av Øystein Silouan Lid

Plutselig gikk det opp for meg at menigheten jeg hadde elsket ikke eksisterte mer. Deretter begynte kampen for å holde troen i live.

Jeg var 11 år gammel og bosatt i Ullensvang i Hardanger da Levende Ord startet opp høsten 1992. Man skulle kanskje tro at dette distriktet ville være relativt upåvirket av noe som skjedde på Bønes i Bergen. Men slik var det ikke.

Min beste venn flyttet fra bygda sammen med familien sin for å begynne på Levende Ords barneskole. Jeg mistet en venn, og bygda mistet en menighet.

Jeg lærte at Den ortodokse kirken ikke bare hadde holdt fast på det apostlenes disipler hadde videreført av tro og praksis, men også at den karismatiske dimensjonen aldri hadde forlatt den.

Jeg ble kjent med en kirke som verken hadde gjennomgått en reformasjon eller en karismatisk fornyelse. For det protestantene protesterte på hadde den ikke praktisert, og de karismatiske gavene hadde aldri sluttet å fungere.

Utdrag hentet fra avisen Dagen. Les hele historien her.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close