Presentasjon 19. august: «33 Engler»

Lørdag 19.august kl 18:15 inviterer vi til presentasjon av arbeidet med dokumentarfilmen «33 engler». Det vil også bli en fremvisning av trailer av produsent Branko Dimeski og konsulent Johannes Solberg. Adresse: Kringsjåvegen 28.

Det blir enkel servering av serbisk mat. VELKOMMEN!

Kort om filmen:

Under andre verdenskrig ble over 4000 gutter og menn sendt fra det tidligere Jugoslavia til Norge som slavearbeidere. Den tyske okkupasjonsmakten ønsket å bygge ut vei, jernbane og annen infrastruktur i Nord-Norge for å sikre forsyningslinjene til nordfronten mot Sovjetunionen. Fangene som ble sendt hit som slavearbeidere levde under umenneskelige forhold og 2398 av dem mistet livet.  
Mens resterende familiemedlemmer ble massakrert av det nazi-allierte Ustasja i utryddingsleiren Jasenovac, ble arbeidsføre gutter og menn sortert ut, i noen tilfeller ble enda yngre enn 14 år. Disse og sendt til Norge for å som slavearbeidere i en byttehandel mellom tyskerne og Ustasja-regimet. For disse fangene ble Norge den siste utposten i Ustasjas folkemord. Nesten alle de yngste barna som ble sendt til Norge kom fra den uavhengige staten Kroatia. I denne filmen fremlegger vi ny forskning som viser hvem barna som ble sendt til Norge var, og hva som skjedde med dem

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close