Tilbake til Tilbedelsen

Intervju med fader Chad Hatfield President ved St. Vladimir’s Orthodox Theological Serminary i avisen Dagen 13. desember.

Kristne må dypere inn i Guds kjærlighet når verden blir mer ugudelig, mener den ortodokse presten og teologen fader Chad Hatfield.

– De første ordene som er talt av Gud selv i Bibelen, er: «Hvor er du»? sier amerikaneren Hatfield, som besøkte Bergen og Hellige Bebudelsen Ortodokse Menighet i forrige uke.

Han viser til Skaperens spørsmål til Adam etter syndefallet i 1. Mosebok.

– Vår Gud er en gud som søker oss, sier han.

Ikke sint gud

Nettopp dette tenker han er kjernen i inkarnasjonen, at Gud ble menneske i Jesus fra Nasaret

– Vi har ikke en gud som er sint og ønsker å hevne seg på oss, men en som elsker oss så mye at han kommer til oss for å redde oss, sier fader Chad.

Han er president ved St. Vladimir’s Orthodox Theological Seminary utenfor New York. Der underviser han blant annet om missiologi og evangelisering.

Frelse som prosess

I ortodoks teologi er inkarnasjonen og oppstandelsen knyttet sammen. Fader Chad påpeker at både ikonet for Jesu fødsel og for Jesu oppstandelse viser svarte huler. I stallens og gravens mørke, kommer lyset – og et nytt liv som gir håp til alle som får se det.

– Gud slutter aldri å søke oss, sier fader Chad.

Men han legger til at mennesket har det med å bevege seg bort fra Gud.

– Det kristne livet dreier seg om en total omvendelse. Noen tenker at dette er negativt, men saken er at vi bommer hele tiden, sier han.

Derfor tenker man i ortodoks teologi om frelsen som en prosess, som Gud hele tiden jobber med.

Resten av intervjuet kan leses her.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close