Feiring av Kristi Dåp flyttes til 12. januar

Ære til Jesus Kristus!

Ære i all evighet!

Godt nytt år til alle! Vi har akkurat feiret jul, Kristi fødsel, og nå skulle vi egentlig feire festen for Kristi åpenbaring og dåp i elven Jordan, men på grunn av sykdom ble vi nødt til å avlyse. MEN for at vi skal få kunne feire denne flotte festen flytter vi den til førstkommende søndag 12. januar (2020).

Freske av Kristi Dåp i St. Seraphims Orthodox Cathedral, California

Festen kalles også Teofani og feires den 6 januar. Den er en av de største og eldste festene i kirken (eldre en Kristi fødsel). Det som kjennetegner festen er at vi velsigner vann i kirken som vi så tar med oss hjem for å bruke resten av året. Mange steder velsigner en også elven, sjøen eller i vannet. I tiden som følger festen velsigner også presten alle hjemmene i menigheten. Dette er en fin anledning til å holde et lite selskap og invitere folk hjem dersom det passer og føles naturlig (men det er ikke nødvendig).

På grunn av vasnnvelsignelsen blir Den guddommelige liturgien søndag 12. januar noe lenger enn vanlig. Husk:

  1. Ta med en fin og ren flaske som du kan ha hellig vann som du tar med hjem i. (ikke en brusflaske med cola-etikett eller lignende – ta i så fall etiketten av og merk den med «hellig vann».
  2. Jeg kommer gjerne på besøk for å velsigne hjemmet deres. Kom med et forslag til tidspunkt på ettermiddagen en dag de nærmeste ukene så lager vi en avtale.

i Kristus
fader Theodor

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close