Ortodoks tro på nett og podcast

Ancient Faith Radio og ministry basert i USA er en veldig god og oppbyggelig ressurs for ortodokse kristne. Også andre kristne som er interessert i å lære mer om Den ortodokse kirke, oldkirken, kirkefedre og tidlig kristen tro vil ha glede av denne ressursen. Ancient Faith Radio har lyttere fra hele verden. Her finnes det mange mange hundre timer med podcaster av ulike slag og karakter i tillegg til blogger og et forlag. Sjekk også ut linker siden vår hvor det finnes mer informasjon om Den ortodokse kirkes tro og praksis i i ulike nettmedia.

Et bra sted å begynne og som ikke er for tungt er talkshows og intervju. Det kan være litt lettere å følge med på enn podcaster hvor en enkelt person snakker eller foreleser. Begynn i så fall med Ancient Faith Today eller Everyday Orthodoxy. Sistnevnte er en podcast hvor programleder Elissa Bjeletich intervjuer ortodokse kristne av ulik slag. Dersom du vil lære litt om Ancient Faith Radio bør du få med deg siste intervjuet hennes med fader Andrew Steven Damick som jobber for Ancient Faith Ministry og eren viktig bidragsyter med blogger, bøker og podcaster.

De som ønsker å gå dypere må gjerne sjekke ut fader Thomas Hopko sine podcaster. Han var en fremstående teolog, prest, foredragsholder og predikant som dessverre gikk bort allerede i 2015. Hans podcaster anbefales varmt. The word of the cross er en klassiker som mange kristen uavhengig av kirketilhørighet vil ha glede av. Det er et fantastisk godt sted å begynne dersom en vil lære seg elementær ortodoks teologi. Names of Jesus eller Speaking the truth in Love anbefales deretter.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close