Fr. Serafim Rose i kontekst

Fr. Serafim Rose var en intelektuell nyreligiøs hippie fra San Francisco som ble ortodoks og senere munk på 60 tallet. For oss i Norge er det morsomt at Fr. Serafim hadde norske aner (moren var norskamerikaner). Han fikk stor betydning langt utover USA og bøkene hans ble trykket i millioner bak jerneteppet. I dag blir han lest av mange unge som finner håp og veien til Den ortodokse kirke ut av mørke og nihilisme. Noe av tingene som Fr. Serafim skrev om har det blitt litt kontroverser rundt.

Lytt til dette spennende intervjuet med biskop Gerasim av Fort Worth (OCA). Vladyka Gerasim var disippel av Fr. Serafim Rose og tidligere abbed av klosteret som Fr. Serafim var med å grunnlegge i Platina California, St. Herman of Alaska Monastery. Det er få andre som er i stand til å forklare og utdype Fr. Serafim Rose kontekst og tekster som han.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close